pondělí 3. prosince 2012

Rick Riordan - Percy Jackson 5 - Poslední z bohů

Percy Jackson 5 - Poslední z bohů
Napsal: Rick Riordan




A máme tu velké finále, ve kterém na jedné straně stojí v New Yorku Percy, Annabeth a ostatní polobozi a na druhé straně síly Titána Kronose, který ovládá Luka. Pak je tu ještě druhá bitva, kde bozi bojují proti gigantovi Tyfonovi, který míří k Olympu/New Yorku.

Více k příběhu závěrečného dílu série není třeba říci. Celá kniha totiž popisuje průběh bitvy polobohů, kteří se snaží vyhrát za pomoci všech dostupných možností, entit a technických vymožeností. Příběhově tedy nečekejte nějaké zázraky, ale pouze to, co jste očekávali. Ale nebyl by to Riordan, aby to nepodal epicky. Skoro to připomíná závěrečnou bitvu z Pána prstenů.

A právě tady se pak rozpolcují názory na knihu. Na jednu stranu může člověk namítat, že se jedná pouze o popisování války plus něco málo okolo, kde chybí větší počet dramatických dobrodružných momentů a zvratů, známých z předchozích knih. Na druhou stranu jen to vyobrazení bitvy je úžasně zpracované a velice čtivé. Každopádně, ať už chcete nebo ne, jedná se o závěrečnou knihu série, takže pokud jste četli předchozí čtyři díly, tahle je pro vás povinnost. Osobně mi atraktivita příběhu stačila k tomu, že jsem se dokonce donutil přečíst knihu v angličtině. Takže za mě dávám nejvyšší hodnocení.

Hodnocení: 10/10

Žádné komentáře:

Okomentovat