pondělí 9. července 2012

Star Wars - Pouť pozůstalého

Star Wars - Pouť pozůstalého
Napsal: Timothy Zahn



Několik let po událostech v sérii Ruka Thrawnova, se Luke Skywalker se svou ženou Marou Jade Skywalker dozvěděli o tom, že byly nalezeny pozůstatky Mezigalaktické výpravy, která byla vypuštěna za dob Staré republiky, zhruba v období Epizody 2-3, která měla za úkol zmapovat vzdálenou galaxii, kterou ještě nikdo nenavštívil. Cestou však narazila na Chisský národ, který na ní zaútočil a zlikvidoval. Letce, která to dokázala, velel Thrawn, ještě v dobách, než si ho všiml Palpatin/Darth Sidious.

Luke a Mara jsou pozváni, aby si prohlédli a převzali trosky z této výpravy, které se účastnili i Jediové, jako C'baoth, jehož klon se objevil v sérii Thrawnova trilogie. Nicméně nic není takové, jak se na první pohled zdá a i další osoby, které se letí podívat na ostatky, ukrývají tajemství. Velvyslanec Nové Republiky Jinzler, stormtroopeři z 501 legie Impéria Ruky (ano, o nich pojednává příběh Bláznovo ujednání), nebo národ Geroonů. Najdou nějaké stopy, které jim osvětlí osud této výpravy? Najde Luke v troskách nějaké Jediské vědomosti, které by mohl předat dále svým žákům v Akademii?

Tradičně výborná kniha ze světa Star Wars psaná Timothy Zahnem. Opět zde rozvádí to, co už použil dříve a vypilovává to k dokonalosti.

Hodnocení: 9/10

Žádné komentáře:

Okomentovat